Boektip! Opgeruimd op het werk met Marie Kondo

Opgeruimd met Marie Kondo

Inmiddels is Marie Kondo wereldberoemd geworden met haar opruimmethode. Haar boek Opgeruimd! is miljoenen keren verkocht en haar Netflix serie is een wereldwijde hit. De methode is eenvoudig en tegelijkertijd doordacht. Verzamel een groep spullen op één plek, bijvoorbeeld kleding of boeken of kookgerei en vraag je van elk item af of je er blij van wordt (Does it spark joy?). Zo ja, dan mag het item blijven, zo nee dan naar de plaatselijke kringloop of prullenbak.

Opgeruimd! Op het werk

 

Onlangs verscheen van Marie Kondo een nieuw boek: Opgeruimd! Op het werk, met Scott Sonenshein als co-auteur. In het boek dagen de auteurs je uit om je bureau, werkkamer, computer en smartphone op te ruimen. Immers, hoe minder afleiding je ervaart door rondslingerende papieren, knipperende apps en een overvol bureaublad fysiek en digitaal hoe beter! Wat heb je er aan om allerlei herinneringen aan taken te zien die je nu niet gaat doen? Het leid je af bij wat je wil doen.

In het boek helpen de auteurs je allerlei onderdelen van je werk op te ruimen, bijvoorbeeld jouw e-mail. De vraag of je blij van een e-mail wordt, is helaas onvoldoende om je inbox op te ruimen. Waarschijnlijk blijven er niet veel mails over als je alleen bewaart waar je blij van wordt. Vandaar dat de auteurs voor zakelijk opruimen je de vraag stellen:

  • heb je dit nodig om je werk te doen? Dat kan bijvoorbeeld een document zijn dat je moet controleren;
  • helpt dit item om je werk te doen? Dat kan gaan om een overzicht van je projecten die je af en toe wil doornemen;
  • word je blij van dit item? Dat kan een bedankje van een klant zijn.

Heb je interesse gekregen in het boek? Je kan deze hier online bestellen!

Naar boven