Een terugblik op het event Duurzame Inzetbaarheid 2019

Het event Duurzame Inzetbaarheid was op dinsdag 26 november 2019, en Meereffect was de hele dag aanwezig op deze beurs met een stand! Onze trainer Ruben van der Zee heeft in een 45 minuten durende workshop verteld over Getting Things Done, naar het gelijknamige wereldwijde bekende bestseller boek van David Allen.

De Getting Things Done Workshop

In deze workshop hebben we een introductie gegeven in Getting Things Done.

Meer dan 70 enthousiaste bezoekers hebben meegedaan met de workshop. De workshop begon met een demonstratie hoe je snel mails kunt verwerken in Outlook. Bij een paar deelnemers kwamen de snelle stappen bekend voor, maar voor de meeste deelnemers ging de mailverwerking veel te snel 😉

Geen langdradige lezing, maar een interactieve workshop was de opzet. Tijdens de ‘2 minuten oefeningen’ was het de bedoeling dat de deelnemers kennismaakte met degene die naast hen zaten. Wat zijn 2 minuten snel voorbij! Tenminste, als je niet bent voorbereid en als je de tijd niet bijhoudt! Een leuke oefening die zeker met Getting Things Done te maken heeft. Bij Getting Things Done doe je een actie namelijk meteen, wanneer deze binnen 2 minuten gedaan kan worden. Anders gaat deze taak naar je Eerstvolgende Actielijst.    

Voor iedere deelnemer lag er bij de stand een leuke goodie klaar die ze hiermee gaat helpen.

Workshop door Ruben van der Zee, Meereffect

v.l.n.r. Amal Kloppenburg (Meereffect), Els Slob (Bureau de baas) en Angelique Bouwman (GTD Amsterdam)

Onze stand

We hebben samen met de GTD gecertificeerde trainers en mede standhouders Els Slob en Angelique Bouwman een fantastische dag gehad!

De parallelsessies begonnen en eindigden gelukkig niet allemaal tegelijk, zodat er een continue aanloop van enthousiaste bezoekers naar onze stand was. De bezoekers waren erg te spreken over onze goodie de zandloper; deze moesten we regelmatig aanvullen!

Gedurende de dag hebben we 3 keer het boek ‘De Kleine Allen’ verloot. De gelukkige deelnemers werden door ons gebeld en waren blij verrast met dit boek!

 

Podcast interview Meereffect

Samen met Eeske van Royen van NBPO en Marcel Hindriks van a.s.r. Vitality werd Amal Kloppenburg van Meereffect geïnterviewd door Glenn van der Burg van People Power.

Dit was het onderwerp van het interview:

Meer dan 1/3 van het ziekteverzuim ontstaat door werkstress. Oorzaken zijn onder andere te hoge taakeisen en te weinig autonomie. Wanneer wordt stress ongezond? En wat kun je er aan doen als organisatie?

Benieuwd naar het interview? In deze podcast kun je het gesprek naluisteren, samen met de 11 andere thema’s die zijn besproken.

Tot volgend jaar?!

v.l.n.r. Marcel, Amal, Eeske en Glenn

Wat is Getting Things Done?

Getting Things Done is een productiviteitsmethode die ervoor zorgt dat jij je werk beter doet. De methode is opgebouwd uit 5 stappen en deze stappen helpen je om dat wat je doet, met volle aandacht te doen, omdat je meer overzicht en controle hebt over wat je allemaal kunt doen. Hiermee vergroot je je effectiviteit. Je bespaart tijd door slimmer je acties te kiezen. David Allen is de bekende grondlegger van GTD en stelt: ‘’timemanagement bestaat niet. Hoe je ook managet, een dag wordt nooit 25 uur. Je kunt alleen acties managen’’. 

Interesse in een Getting Things Done training? Kijk dan naar ons aanbod.

Naar boven