GTD en werkdruk in het basisonderwijs

Een oplossing tegen de werkdruk in het onderwijs die wél werkt.

Ben jij werkzaam in het onderwijs? Dan ervaar jij ongetwijfeld veel werkdruk. Gelukkig is er goed nieuws! Het ministerie van OCW heeft structureel middelen vrijgemaakt om de werkdruk in het onderwijs te verlagen.

Veel leerkrachten geven aan dat de werkdruk in het onderwijs steeds verder toeneemt door alle extra, veelal administratieve, taken die zij moeten doen. Daardoor wordt er een steeds groter beroep gedaan op deze onderwijsprofessionals. Want naast het lesgeven wordt je overspoelt met andere taken.

Een betrouwbaar systeem waar je op kunt bouwen.

Hoe zou het zijn als je een betrouwbaar systeem hebt waarin jij alle taken voor jezelf kunt managen? Zodat jij de rust en ruimte ervaart om je te kunnen richten op jouw belangrijkste taak, het werken met jouw klas. Hierin biedt onze Getting Things Done training uitkomst. Een heldere, no-nonsense – en wetenschappelijk bewezen methode, waarvan je direct in de praktijk ervaart dat deze aanpak wél werkt.

Getting Things Done (GTD)

Getting Things Done is gebaseerd op het boek van David Allen, een wereldwijde bestseller met meer dan 2,5 miljoen verkochte exemplaren en vertaald in 32 talen. Er zijn wereldwijd miljoenen professionals zoals jij die hun werkdruk beheersen en reguleren met GTD. De productiviteitsmethode GTD geeft je controle over je werk en privéleven en helpt je met volle aandacht dat te doen wat je moet doen. Zodat jij in de hectiek van het dagelijks werk het overzicht kan bewaren, net zoals de rust in de klas.

Je kunt tijd niet managen

GTD is veel actiegerichter dan klassiek timemanagement. Of zoals David Allen zegt:

“Je kunt tijd niet managen. Er passen geen 25 uur in een dag, hoe je ook managet. Je kunt alleen acties managen”.

GTD is een moderne, flexibele methode om jouw productiviteit en effectiviteit te vergroten. Het is toepasbaar in het systeem waar jij mee werkt. Dus of dat nu Microsoft Outlook, Groupwise, Gmail is of een notitieboek en pen, je kunt aan de slag in jouw eigen vertrouwde systeem.

Wil jij weten of GTD jouw werkdruk kan verlichten en je collega’s in het onderwijs kan helpen hun overzicht en productiviteit te vergroten? En wil je weten hoe jullie slimmer en efficiënter met alle secundaire taken om kunnen gaan? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee in wat de mogelijkheden zijn die geschikt zijn voor jou en je collega’s.

We hebben al veel leerkrachten getraind van onder andere deze basisscholen:

GTD en werkdruk in het basisonderwijs

Nog niet overtuigd? Probeer het gratis!

Wil jij weten of GTD jouw werkdruk kan verlichten en je kan helpen je overzicht en productiviteit te vergroten? Ontvang dan gratis onze GTD mini-training: vijf korte, heldere video’s van David Allen zelf over de beginselen van Getting Things Done

Meereffect - Getting Things Done

Ontvang jouw gratis GTD mini-training

... en iedere twee weken een praktisch verhaal of nuttige tip over slimmer leven en werken (al ruim 40.000 abonnees!)
Wij houden ook niet van spam en we respecteren je privacy.

Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

Aanmelden tweewekelijkse artikelen

En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

 Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

GTD en werkdruk in het basisonderwijs

Feedback geven op onze website?

Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.