GTD en werkdruk in het basisonderwijs

OCW stelt extra middelen beschikbaar om werkdruk terug te dringen in primair onderwijs

Ben jij werkzaam in het onderwijs? En ervaar jij ook veel werkdruk? Dan is er goed nieuws! Het ministerie van OCW heeft structureel middelen vrijgemaakt om de werkdruk op de scholen in het primair onderwijs te verlagen.

Veel leerkrachten geven aan dat de werkdruk in het onderwijs steeds verder toeneemt door alle extra, veelal administratieve, taken die zij moeten doen. Daardoor wordt er een steeds groter beroep gedaan op deze onderwijsprofessionals. Want naast het lesgeven heb je er zoveel andere taken bijgekregen.

Hoe zou het zijn als je een betrouwbaar systeem hebt, waarin jij alle taken voor jezelf kunt managen? Zodat jij de rust en ruimte ervaart om je te kunnen richten op jouw belangrijkste taak, het werken met jouw klas?

Hierin biedt onze Getting Things Done (afgekort GTD) training uitkomst. Een heldere, no-nonsense  – en wetenschappelijk bewezen methode, waarvan je direct in de praktijk ervaart dat deze aanpak wél werkt.

De productiviteitsmethode GTD geeft je controle over je werk en privéleven en helpt je met volle aandacht dat te doen wat je moet doen. Zodat jij in de hectiek van het dagelijks werk het overzicht kan bewaren, net zoals de rust in de klas.

Getting Things Done is gebaseerd op het boek van David Allen, een wereldwijde bestseller met meer dan 2,5 miljoen verkochte exemplaren en vertaald in 32 talen. Er zijn wereldwijd miljoenen professionals zoals jij die hun werkdruk beheersen en reguleren met GTD.

GTD is veel actiegerichter dan klassiek timemanagement. Of zoals David Allen zegt: “Je kunt tijd niet managen. Er passen geen 25 uur in een dag, hoe je ook managet. Je kunt alleen acties managen”.

GTD is een moderne, flexibele methode om jouw productiviteit en effectiviteit te vergroten. Het is toepasbaar in het systeem waar jij mee werkt. Dus of dat nu Microsoft Outlook, Groupwise, Gmail is of een notitieboek en pen, je kunt aan de slag in jouw eigen vertrouwde systeem.

Wil jij weten of GTD jouw werkdruk kan verlichten en je collega’s in het onderwijs kan helpen hun overzicht en productiviteit te vergroten? En wil je weten hoe jullie slimmer en efficiënter met alle secundaire taken om kunnen gaan? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee in wat de mogelijkheden zijn die geschikt zijn voor jou en je collega’s.

We hebben al veel leerkrachten getraind van onder andere deze basisscholen:

bassischolen gtd training

Wil je zelf aan de slag met GTD?

Neem een voorproefje op GTD in het onderwijs en volg onze gratis mini training GTD. Of schrijf je in voor onze individuele open training op een prettige, centrale locatie.

Of wil je graag meer informatie?

Neem dan contact met ons op. Dat kan via onderstaande gegevens.

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen? Laat dan je gegevens bij ons achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Naam

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

Naar boven