Het startscherm van Erik Heijnen

Het startscherm van Erik Heijnen

Als zesde in de serie startschermen deelt Erik Heijnen (gecertificeerd GTD-trainer) zijn startscherm met ons. Hoe gebruikt hij zijn smartphone en welke apps zijn voor hem en zijn Getting Things Done-praktijk onmisbaar? We geven het woord aan Erik.

 

 

Mijn iPhone heb ik altijd op zak. Het is alsof ik een Zwitsers zakmes bij me heb. Ik gebruik ‘m om mail te lezen, stuff te verzamelen, mijn GTD lijsten bij te werken en gewoon voor ontspanning.

Belangrijke apps op mijn iPhone zijn:

  • Spark voor e-mail. Het fijne aan Spark is dat ik hiermee één verzamelplek heb voor mijn privé en zakelijke mailboxen. Prettig aan Spark is dat het ook goed integreert met Todoist en Evernote. Hierbij kan ik een beslissing naar aanleiding van een e-mail met één swipe omzetten in een eerstvolgende actie in Todoist of als notitie in Evernote. Mooi is dat je instellingen tussen iPhone, iPad en MacBook gesynchroniseerd worden. Dus op één apparaat je instellingen regelen en op alle andere apparaten daarmee verder werken. Kortom, sterke integraties met andere apps en geen gedoe meer met instellingen!
  • Todoist als takenmanager. Waar ik jaren geleden in Outlook mijn acties bijhield, doe ik dat nu met Todoist. Fijn aan Todoist is dat ik een actie gemakkelijk kan taggen met het bijbehorende project en de bijbehorende context. En dat synchroniseert tussen iPhone, iPad en browser.
  • Evernote als (project)archief. Op de iPhone aangevuld met Scannable, een eenvoudige scanner waarmee ik snel en gemakkelijk schetsen, notities of A4'tjes digitaal maak. Dus verzamelen zonder moeite!

Op mijn iPhone houd ik ervan om snel bij de app te zijn die ik nodig heb zonder onnodig door schermen te swipen. Hiervoor heb ik apps zo veel mogelijk in een scherm op activiteit bij elkaar gezet in een mapje. Met daarbij de meest gebruikte apps op de onderste helft van mijn scherm.

 

Naar boven