More is more

More is more

Less is more

Less is more. Dit gezegde kun je heel breed toepassen, onder andere op: 

 • Afspraken in jouw agenda 
 • Tupperware bakjes in je keukenlade 
 • Onderwerpen op de agenda van de vergadering 
 • Schets van een nieuw product 
 • E-mails in jouw Inbox 

More is more

Maar wist je dat het omgekeerde ook waar is? More is more? Hoe meer tijd je hebt, hoe meer tijd je zult gebruiken om een taak of onderwerp af te ronden. Dit principe wordt de wet van Parkinson genoemd. Wanneer je een half uur hebt om een verslag te maken, is het binnen dat half uur af. Heb je 45 minuten tijd vrij, dan is de kans groot dat je de volledige 45 minuten gebruikt. Werk breidt zich uit naarmate er meer tijd is om het af te ronden.

Keer het om  

Dit principe kun je in jouw voordeel laten werken, door het om te keren: wanneer je minder tijd beschikbaar hebt, zal je dus ook sneller tot afronding komen. Zet dit eens in tijdens vergaderingen, door een planning te maken per agendapunt. Hoe lang denk je dat er nodig is om het punt te bespreken? Spreek dan met elkaar af dat je het ook écht binnen die tijd gaat doen. Dit dwingt je om het onderwerp goed voor te bereiden, zet iedereen aan kort en bondig te spreken en maakt dat je makkelijk van zijpaden af komt: we hebben maar beperkte tijd, dus terug naar de essentie. 

Minder zeggen, meer gedaan

  Bij de essentie blijven is een belangrijk aspect wanneer jij communicatie in vergaderingen soepel wilt laten verlopen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor e-mail en andere vormen van communicatie, zoals chat en documenten. Kun je hierbij wel wat hulp en inspiratie gebruiken? In de Streamline training helpen we je jouw communicatie te stroomlijnen, zodat jij ervaart hoe less is more is.

   Lees hier over de Streamline training.  

   Meereffect - Getting Things Done

   Ontvang nuttige tips en praktische artikelen

   Over slimmer leven en werken
   Wij houden ook niet van spam en we respecteren je privacy.

   Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

   Aanmelden tweewekelijkse artikelen

   En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

    Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

   More is more

   Feedback geven op onze website?

   Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.