Hoe een studiedag meer rust in je hoofd oplevert

Hoe een studiedag meer rust in je hoofd oplevert

De laatste maanden van het schooljaar vliegen voorbij. Pinksteren, meivakantie, schoolreisjes en excursies: voor je het weet begint de zomervakantie. Dit is dus hét moment om alvast te bedenken hoe de planning voor het komend schooljaar er uit ziet. Een mooie gelegenheid om de thema’s productiviteit en communicatie mee te nemen in de jaarplanning. 

Van leraren wordt veel gevraagd en wat wij zien, is dat ze het met liefde doen. Tegelijkertijd is het heel fijn een helpende hand te krijgen om de werkdruk beter hanteerbaar te maken. Het tekort aan leraren lijkt niet op korte termijn te verdwijnen, dus wat kunnen we doen om te zorgen dat jij als medewerker in het onderwijs je werk met plezier kunt blijven doen? Heel veel! Hieronder lees je twee suggesties van onze kant.  

Training voor jou 

In de praktijk zien we twee uitdagingen het meeste terug:  

Te veel taken, te weinig overzicht 
Het overzicht over alle taken en projecten ontbreekt, met onrust in het hoofd als gevolg. Hiervoor bieden we de GTD (Getting Things Done) training aan, met meer effect en minder stress als gevolg. In deze training leer je: 

  • Welke tools je gebruikt om overzicht te houden op alle informatie die via de verschillende kanalen binnenkomt; 
  • Hoe je jouw GTD systeem inricht, bijvoorbeeld in Outlook taken of met Microsoft To Do;  
  • Hoe je met behulp van GTD rust in jouw hoofd krijgt, zodat jij je kunt concentreren op de echt belangrijke zaken. 

De GTD training is de perfecte manier om het schooljaar fijn af te sluiten of opgeruimd te beginnen.  

Te veel zeggen, te weinig bereiken 
Stapels cc mail, lange vergaderingen zonder duidelijke uitkomsten: De communicatie in het team levert frustratie op en vermindert de effectiviteit. In de Streamline training gaan we aan de slag met het oplossen van de oorzaak en pakken meteen door met praktische handvatten. We ronden de training af met: 

  • De vaardigheden om je boodschap aan te laten sluiten bij de doelgroep; 
  • Kennis over de verschillende middelen die je kunt inzetten om jouw doel te bereiken; 
  • Eenduidige richtlijnen over waar en hoe je communiceert. 

Training voor jouw organisatie 

Heb je interesse in een training op bijvoorbeeld een studiedag? Check bij ons de datum en wij ontzorgen je door op die dag een training Getting Things Done of Streamline te organiseren.  

Bel met Ingrid of Amal op +31 (0)88 0016 200 en zij voorzien je graag van een maatwerkadvies. Je contactgegevens achterlaten kan ook, dan nemen wij contact met je op. Gebruik in dat geval deze link.

Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

Aanmelden tweewekelijkse artikelen

En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

 Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

Hoe een studiedag meer rust in je hoofd oplevert

Feedback geven op onze website?

Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.