Met welke hulpmiddelen verbeter jij de communicatie?

Met welke hulpmiddelen verbeter jij de communicatie?

ELMO, en door!

We zijn steeds beter geworden in online vergaderen. Voor sommigen was dat al een gewone manier van vergaderen en voor anderen door Corona een gedwongen onderdeel van werk geworden. Het lijkt soms zelfs of de online vergaderingen ordelijker lopen. Maar als de vergadering niet zo lekker loopt, kan het juist weer lastiger zijn om in te grijpen. ELMO kan hierbij helpen, en je vergadering met een knipoog ook feedback geven.

De spreker die al pratend denkt

In de zaal en online heb je altijd deelnemers die lang van stof zijn en al pratend en denkend tot een punt komen. Hun cognitieve voorkeur is spreken, zoals anderen juist liefst denken door te bewegen of te schrijven of te luisteren. Zeker als er dan nog wat sprekers zijn, kunnen die elkaar makkelijk vinden in een lang gesprek, terwijl de bewegers alsmaar onrustiger worden.

(Online) vergaderingen die chaotisch en inefficiënt verlopen

In een online vergadering is het dan wat lastiger om iemands aandacht non-verbaal te trekken, eventueel klik je op een feedback-icoon zoals Teams of Zoom die kennen. Dan moet de spreker dat ook maar net zien. Je microfoon openen en spreken, kan voor weer meer onrust zorgen. Tijdens de Streamline training leren we je hoe je jouw doel bereikt en de doelgroep jouw boodschap concreet bereikt.

Systematisch nadenken over vergaderen

In de Streamline (Certified)-training werk je aan communicatierichtlijnen voor je team om te voorkomen dat je alleen de samenwerking en manier van communiceren bespreekt als er frictie is. Juist door voor je aan de slag gaat te bespreken hoe je vergaderingen en online vergaderingen het best doet, voorkom je frictie.

Datzelfde geldt ook voor het gebruik van e-mail of Teams-chat of de manier waarop je bestanden noemt en deelt. Door communicatierichtlijnen voorkom je dat je best practices niet gebruikt.

Heb jij ooit al eens gehoord van de ELMO-kaartjes? Welk systeem of wat gebruiken jullie binnen het bedrijf om het anders aan te pakken?
Benieuwd naar een Streamline training? Kijk dan op onze website voor de mogelijkheden!

Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

Aanmelden tweewekelijkse artikelen

En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

 Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

Met welke hulpmiddelen verbeter jij de communicatie?

Feedback geven op onze website?

Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.