Streamline Incompany Training

Effectief samenwerken met Streamline

Door de vele digitale communicatiekanalen is de hoeveelheid communicatie flink toegenomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel tijdrovende gewoonten zijn ontstaan en ingesleten in organisaties.

Er wordt heel veel heen en weer gemaild, appjes worden gestuurd over niet urgente zaken en er zijn lange discussies via de e-mail met veel mensen in de cc. Veel communicatie is niet doordacht en onduidelijk. Dit kost veel meer tijd dan nodig zou zijn en levert onderlinge wrijving en irritaties op.

Met de Streamline training pak je deze problemen aan op een praktische, doelgerichte manier.

Ga samen voor meer productiviteit!

Als medewerkers gestroomlijnd en doelgericht communiceren, werken ze beter samen met meer respect voor elkaars tijd en aandacht. Vergaderingen worden doelgerichter en korter, presentaties to-the-point en e-mails zijn compact en gericht op heldere acties. Hierdoor ontstaat een prettige werksfeer en is de communicatie efficiënter en kost het minder tijd van minder collega’s.

Tijdens de Streamline training leren de medewerkers wat de vijf stappen van gestroomlijnde communicatie zijn en hoe ze deze effectief kunnen inzetten. Ook helpen we om goede afspraken te maken over de onderlinge communicatie. Deze afspraken zijn toe te passen op alle vormen van communicatie zoals e-mail, vergaderingen, presentaties en documenten.

Dit levert heldere richtlijnen op, voorkomt onnodige verstoringen en geeft een prettige werksfeer.

Streamline in twee minuten:

 

De deelnemers leren in de training:

  • Goed nadenken over de boodschap die ze over willen brengen en deze stroomlijnen.
  • Hoe ze heldere afspraken kunnen maken over hun communicatie door richtlijnen. Hiermee wordt vastgelegd welk kanaal en welke techniek voor welke communicatie gebruikt wordt.
  • Hoe ze ideeën tot uitvoering brengen door na te denken over hun doel en over hoe ze dit kunnen bereiken.
  • Bepalen wat de doelgroep is elke keer dat er gecommuniceerd wordt, zodat de communicatie gericht is en alleen die mensen bereikt die bereikt moeten worden.
  • Wat de acties zijn in hun eigen communicatie, zodat ze inzicht krijgen hoe ze dit kunnen verbeteren en alle stappen daadwerkelijk toe kunnen passen in hun werkveld.
 

Ondersteuning na de training

Aan het eind van de training gaan de deelnemers naar huis met alle tools voor en kennis over gestroomlijnd communiceren. Ze weten hoe ze ideeën om kunnen zetten naar doelen en hoe ze met minder communicatie meer kunnen bereiken.

We geven de deelnemers toegang tot onze digitale leeromgeving met allerlei handige tips en extra’s om nog verder uit te diepen hoe ze gestroomlijnd kunnen communiceren.  Ook kunnen ze aan de slag om Communicatierichtlijnen op te stellen, voor zichzelf of samen met collega’s, wat helpt om efficiënter te communiceren.

 

Streamline programma Communiceren met aandacht

Het is ook mogelijk om Streamline als een programma uit te rollen in je organisatie. Dit programma bestaat uit een tweedaagse training waarin we aan de slag gaan om de communicatierichtlijnen voor jullie organisatie op te stellen. Deze training is met name geschikt voor een team of kleine organisatie.

Voor grotere organisaties wordt de training uitgebreid. De tweedaagse Streamline training wordt dan eerst gevolgd door het management. Na deze tweedaagse training worden er meerdere Streamline trainingen uitgerold, zodat de medewerkers van de organisatie ook leren hoe ze hun communicatie kunnen stroomlijnen.

Doordat iedereen in het bedrijf met dezelfde vijf stappen leert werken, worden de gewoonten organisatiebreed aangepakt en communiceren de medewerkers doelgerichter. Ook is er minder onderlinge wrijving en zullen er minder irritaties zijn. Dit levert vitale medewerkers op.

Informeer bij onze accountmanagers naar de mogelijkheden van het Streamline programma.

Wat deelnemers vinden van de Streamline training

Nuttige training, zou iedereen moeten doen!

— Arjen de Vries, Lefier

Praktische informatie

Te verwachten resultaat

De deelnemers werken op een positieve manier met elkaar samen, wat maakt dat ze meer tevreden, betrokken en bevlogen aan het werk gaan. De communicatie kost minder tijd van minder mensen, het proces loopt efficiënter en elke boodschap komt beter over. Ideeën komen van de grond en er is aandacht en focus voor elke vorm van communicatie.

Voor wie

Alle kenniswerkers die graag slimmer willen werken en communiceren.

Klassikaal en online

De Streamline training kan zowel klassikaal als online worden verzorgd door onze trainers. Voor klassikaal is de opstelling fijn als U-vorm. Bekijk hier onze zaalvoorwaarden.

Materialen

Iedere deelnemer krijgt een compleet deelnemerspakket inclusief Streamline werkboek, het boek ‘I AM TAO’ en praktische materialen om de Streamline gewoontes eigen te maken.

Duur

De training start om 9:30 uur en heeft een aantal korte koffiepauzes en een lunchpauze. Om 16:30 uur is de training afgelopen. Jullie zorgen zelf voor de zaal en de catering, wij verzorgen de training.

Geïnteresseerd? 

Heb je interesse in de Streamline training? Wil je advies over de vorm en combinaties met andere trainingen? Neem contact op met onze accountmanagers, we vertellen je graag meer!

Meereffect - Getting Things Done

Informatieaanvraag - incompany training

We gebruiken je gegevens alléén om te antwoorden op deze aanvraag en we respecteren je privacy.

Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

Aanmelden tweewekelijkse artikelen

En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

 Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

Streamline Incompany Training

Feedback geven op onze website?

Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.