Zorg voor minder afleiding van je Smartphone met Unpluq!

||

De smartphone, vloek of zegen?

De smartphone, wie kent hem niet. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen dit handige apparaat op zak. De tijd dat we de mobiele telefoon alleen gebruikten voor telefoneren en sms’en is allang voorbij. Zo laten de cijfers zien dat het mobiele internetverkeer groter is dan ooit, bruisen de appstores met een veelheid aan apps, en wordt het steeds makkelijker om meer en verschillende soorten opdrachten aan Siri, Google of Bixby te geven.

Hoewel dit ons leven flink heeft vergemakkelijkt, zorgt het tegelijkertijd ook voor een hele hoop afleiding. Zo ben je lekker aan het werk en zit je echt in de flow, totdat je plots een melding van WhatsApp krijgt en besluit dat je een berichtje wel even kan lezen. Al gauw bevind je je scrollend door verschillende Instagram foto’s of stuur je grappige GIF’jes naar al vrienden en familie.

Dan zet je de telefoon toch gewoon op stil?

Natuurlijk is een van de opties om je telefoon op stil te zetten, of om een aantal meldingen op stil te zetten. Dit kan natuurlijk helpen, maar het is nu ook bekend dat bij een heleboel apps jouw aandacht het product is. Dit betekent dat een heleboel apps er op zijn gemaakt om jou zo lang mogelijk bezig te houden (denk maar aan het continu kunnen scrollen op Facebook).

Maar gelukkig is er nu een nieuw product dat je echt helpt om minder afgeleid te worden door je smartphone: de Unpluq key.

Zorg voor minder afleiding van je Smartphone met Unpluq!


Wat is Unpluq en hoe werkt het?

Unpluq is een start-up uit Delft. Jorn Rigter en Tim Smits zijn de oprichters. De twee heren hadden zelf veel last van afleiding door hun smartphone, met name tijdens de studie. In 2019 is de start-up begonnen en zijn de techneuten uit Delft aan de slag gegaan met de oplossing voor dit probleem.

De oplossing die zij bedachten was de Unpluq key. Een handig USB-achtig apparaatje (de Unpluq key) die samenwerkt met de bijbehorende app. De Unpluq key zorgt dat de afleidende apps van je smartphone verdwijnen op het moment dat de Unpluq key uit de smartphone wordt gehaald. Nadat je dat hebt gedaan gaat je telefoon in “Focus modus” en heb je geen toegang meer tot de afleidende apps. Welke apps afleidend zijn, en welke je bijvoorbeeld wel actief wilt houden, kan je zelf kiezen.

Zodra je de afleidende apps weer toegankelijk wil maken, stop je de Unpluq key terug in de oplaadpoort van je smartphone. Zo kies je er dus zelf voor wanneer je toegang hebt tot alle apps, of wanneer je in “Focus modus” gaat.

De toekomst voor Unpluq

Het motto van het bedrijf is: Less Distraction. More Life. Het eerste product op de markt is de Unpluq key, maar daar blijft het niet bij. “We zitten boordevol ideeën om de digitale afleiding te verminderen”, zegt Smits. “Denk aan Unpluq voor je laptop of tablet, persoonlijke coaching op het gebied van digitaal welzijn of zelfs evenementen. Er is genoeg te doen.”

Interesse gekregen in de Unpluq Key?

Als je interesse hebt gekregen in meer controle op de afleiding van jouw Smartphone, dan hebben we goed nieuws voor je! Unpluq geeft GTD’ers nu 20% korting op de prijs van de Unpluq key. Ga dus snel naar www.unpluq.com en gebruik de codegettingthingsdonewithunpluq 

om gebruik te maken van deze korting!

Let er wel op dat de Unpluq key momenteel alleen nog beschikbaar is voor Android.

Zorg voor minder afleiding van je Smartphone met Unpluq!
Meereffect - Getting Things Done

Ontvang nuttige tips en praktische artikelen

Over slimmer leven en werken
Wij houden ook niet van spam en we respecteren je privacy.

Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

Aanmelden tweewekelijkse artikelen

En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

 Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

Zorg voor minder afleiding van je Smartphone met Unpluq!

Feedback geven op onze website?

Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.