De kantoortuin is funest voor de mentale gezondheid

Afgelopen maandag meldde het AD ‘De kantoortuin is funest voor de mentale gezondheid.’ In het artikel wordt gezondheidszorgpsycholoog Ulrika Leons geciteerd:
 
Van het brein van de moderne werknemer wordt veel gevraagd. Een constante stroom prikkels kost zoveel energie, dat een burn-out op de loer ligt. De oplossing ligt bij de werkgever.
 
Een drukke kantooromgeving hoeft niet per se nadelig te zijn maar de koppeling met concentratiewerk is lastig. En aangezien veel kenniswerkers veel concentratietaken hebben, is dat lastig werken. Wie wat routine-klusjes aftikt zal daar veel minder last van hebben.
 
In de meereffect Getting Things Done-training ligt steevast op de boekentafel met inspiratie Ontketen je brein van Theo Compernolle, die als één van de vijf zaken die je brein ketenen het breinvijandige kantoor noemt. Dat hoofdstuk is in het Engels gratis te downloaden.
 
Het nieuwe jaar is een mooi moment om eens kritisch te kijken naar de plekken waar je werkt en hoe daar gewerkt wordt. Tijd voor wat variatie? Tijd voor afspraken met anderen?
 

Bekijk ter inspiratie ook eens de TED Talk van Jason Fried met de welluidende titel Waarom werken niet op het werk lukt:

 
Naar boven