SeaAhead Studios maakt Getting Things Done videogame

|

SeaAhead Studios, een team van vijf informaticastudenten van de masteropleiding Computer Science van TU Delft, hebben een heuse Getting Things Done game gemaakt voor het vak “Building Serious Games”.

De motivatie voor deze game was om een simulatie van een studentenleven te maken. Net als een echte student moet de speler vakken afronden, maar tegelijkertijd ook zijn kamer schoon houden, gezond blijven en het naar zijn zin hebben. De game is daarmee vooral gericht op studenten.

Het spel bevat verschillende snelle mini-games waarin de lessen zijn geplaatst. Spelers zien tijdens de mini-games de verschillende gedachten die opkomen in het hoofd van de virtuele student en moeten deze snel vastleggen of weggooien, om zo het overzicht te bewaren. Op deze manier hebben de studenten de focus gelegd op de ‘Verzamel’, ‘Reflecteer’ en ‘Doe’ stappen van GTD.

SeaAhead Studios wilde met deze game het leren op een leuke manier invullen door de nadruk te leggen op het opdoen van ervaring in plaats van kennisoverdracht. Door de speler een gevoel van stress en een verlies van controle te laten ervaren tijdens het spelen, belichten ze de stress beperkende voordelen van Getting Things Done.

De game is gemaakt door: Bertan Konuralp, Konstantinos Chronas, Tim Bruyn, Tim Wissel en Wouter Raateland.

De komende tijd wordt de laatste hand aan de game gelegd. Wil je de game nu al spelen? Bezoek dan https://busy-busy.netlify.com!

Schrijf je in voor onze Tweewekelijkse artikelen

Aanmelden tweewekelijkse artikelen

En ontvang direct onze gratis whitepaper met 5 inzichten en 5 tips voor werken met meer focus! Je ontvangt na je inschrijving elke twee weken slimme tips over hoe je productiever kunt werken. Daarnaast houden we je ook op de hoogte van ons aanbod en leuke acties.

 Schrijf je in en sluit je aan bij ruim 35.000 anderen!

SeaAhead Studios maakt Getting Things Done videogame

Feedback geven op onze website?

Heb je ideeën, opmerkingen of suggesties over onze website? Laat het ons weten! Vul hieronder je e-mailadres in zodat we je eventueel kunnen benaderen als we meer vragen hebben.