[w] = Ik wacht op jou – The Bat

Wist je dat het gebruiken van het eenvoudige [w]-teken in je e-mails flink kan bijdragen aan de kwaliteit van je leven? Lees deze stap-voor-stap uitleg om te zien hoe dat precies werkt in The Bat.

Als je iets delegeert, bestelt, of een vraag stelt via e-mail, kun je The Bat instrueren om die e-mail te kopiëren naar je Wacht te plaatsen in de mail.

Een [w] aan het eind van je e-mail is zo onopvallend dat het de meeste mensen niet eens opvalt. Maar het is een krachtige manier om je Wachten op lijst op orde en je hoofd leeg te houden.
 
Om dit mogelijk te maken, moeten we een nieuwe Wachten op lijst maken en een regel toevoegen.

 

1. Maak in het account een map aan voor de berichten die wachten op antwoord

  • Als eerste maken we een nieuwe map aan in het gewenste E-mail account.

nld_afb_01

  • Om er voor te zorgen dat er een kopie van een wacht op antwoord E-mail wordt opgeslagen in deze nieuwe map voegen we een filter aan het sorteercentrum toe. Druk op Shift-Ctrl-S om het sorteercentrum te activeren.

nld_afb_02

  • Selecteer 'Uitgaande berichten' en kies voor 'Nieuw'

  • In het veld Naam geeft u op 'Wacht op antwoord' en bij voorwaarde kiest u voor 'Tekst bevat [w]'.

  • Bij Acties voegt u de volgende actie toe 'Bericht kopieeren naar map en als doel map geeft u de net aangemaakte nieuwe map op.

2. Maak een nieuw Snelsjabloon aan

  • Ga naar 'Opties' en kies hier voor 'Snelsjabloon' en vervolgens voor 'Nieuw'.

nld_afb_03

  • Vul bij bijnaam in '[w]' en bij omschrijving 'Wacht op een antwoord'.

  • In het tabblad Algemeen het volgende invullen '[W] http://waiting-for.com', eventueel gevolgd door een nieuwe regel met 'Enter'

nld_afb_04

3. Test uw instellingen

Om nu dit alles te laten werken bij het aanmaken van een nieuw E-mail bericht voegt u het volgende aan uw bericht toe:

 [w] gevolgd door Ctrl-Spatie

 

nld_afb_05

Let op: tussen [w] en Ctrl-Spatie mag geen spatie zitten.

Op deze manier wordt er een macro uitgevoerd met de naam [w] die de ingevoerde tekst in het snelsjabloon zal toevoegen aan de tekst.

nld_afb_06

(Met dank aan Piet Jan Koeleman voor deze beschrijving.)

Het kost even wat tijd om dit op te zetten, maar nu kun je heel makkelijk een [w] toevoegen aan elke e-mail die je verstuurd en die op je Wachten op E-mail lijst geplaatst moet worden.

Het enige dat je nu nog moet doen is elke week je Wachten op E-mail lijst doorlopen (of vaker als je situatie dat vereist) en nagaan of het nog nodig is dat je actie onderneemt. Je onderbewuste kan deze dingen nu vergeten, omdat ze gewaarborgd zijn in deze map.


Als je het nieuws wilt verspreiden, kun je eenvoudigweg de volgende tekst toe voegen aan je e-mails, in plaats van enkel [w]:

[w] - http://waiting-for.com

Door de URL naar deze website toe te voegen geef je ontvangers van je berichten de kans om zelf te kijken waar het bij de [w]allemaal om gaat en geef je ze het recept mee om ook een minder gestresst leven te krijgen!


De Wachten Op lijst is een van de cruciale concepten uit het boek "Getting Things Done" van David Allen. Als je geïnteresseerd bent in meer ideeën voor een minder stressvol, maar wel zeer productief leven: lees dan dit boek!

 

Naar boven